Jakten har börjat

Nu har jakten verkligen börjat på allvar efter en ny lägenhet =)
Har kollat in en i haga men tyvärr så dög den inte åt viktor, och ja det är rätt vi vill flytta ihop =p
Men vi är lite kräsna eller vi är nog väldigt kräsna med storlek och läge osv. Så vi letar för fullt och ringer nästan på varenda lägenhet som verkar det minsta intressant.  Den sida som får mest besök av mig just nu är blocket, otroligt vad mkt lägenheter det är i omlopp där. Som sagt imorn är det två lägenheter som ska kollas in, en i viken och en på herrhagen. Känns som om vi inte har speciellt stor chans men ändå bättre att kolla in allt som finns. Den på herrhagen är med byte, så det gäller att hon blir intresserad av viktors lilla mysiga lägenhet oxå annars blir det inget.

Önska mig lycka till!

Latar-dagen nr 1

Japp de där om att jag skulle simma idag,,, nja den tanken försvann när jag kom hem och placerade min rumpa i soffan.
Så idag är det stora latar-dagen för alla er andra soff-potatisar som behöver en ursäkt för att att ni skippat träningen idag!
Men ibland är det bara ¨så att man har ingen lust alls till nåt och då gör man som jag, gör iordning en bakad potatis med lite smält ost, skagenröra å sånt gottigt och kryper ner i den bästa kompisen man har (soffan) och självklart drar på en bra dvd. Vilket i mitt fall blev säsong 1 av greys anatomy.

Så alla soffpotatisar där ute, njut av denna latar-dag för imorn är de skärpning som gäller!

Hamster-hjul

Precis så känns de, ju fortare man jobbar desto mer finns det att göra..
Är lite lugnare på jobbet just nu men känns som om utanför jobbet finns det massor som jag vill göra men aldrig hinner,.
Det här underbara vädret gör ju inte direkt  så man får mer energi, skulle vara behövligt att åka utomlands nu till solen och värmen!! Men nej istället gnatar man på här hemma i trista sverige..
Deppigt värre eller hur, till  råga på allt är min träningspartner sjuk så jag får kämpa vidare själv..

Dansen började i alla fall idag, guuuud vad skönt det är att äntligen få dansa igen. Utmana hjärnan och kordinationen med lite nya koregrafier, underbart helt enkelt!
Håller på att leta efter lägenhet oxå, är på jakt efter en två så om nån vet någon eller har tips om ett bra bostadsföretag säg till!

Imorn ska jag nog slå till med ett besök på badhuset!

Lördag

Har varit lite dött här på bloggen ett tag...
Vardagen rullar på som vanligt, hänger i med mina träningar. Var på pass i torsdags och nu idag. Har hittat mina tre favo-pass på friskis som jag kommer köra varje vecka; måndag-ki box, torsdag- medel styrka och lördagar skivstång. Känns lite lagom med dom tre nu när dansen börjar nästa vecka med lektioner tisdag,onsdag och söndag. Ska bli riktigt roligt och skönt att få dansa igen, längtar enormt mkt!!
Så nu är mitt träningsprogram upplagt med tre danslektioner och tre friskis-pass i veckan och vilodag från träningen varje fredag =)

Med nog om träning,var tänkt att jag och frida skulle röja loss på nöjes ikväll men tyvärr blev hon sjuk... så försökte kolla runt om någon annan av mina tjejkompisar ska ut men ingen direkt respons där inte... tappade verkligen sugen för allt nu =(  Får se vad de blir, ska följa med syrran en sväng till stan nu så får vi se sen hur det blir.
Jobbigt när man är helt inställd på något och sen bara förändras allt helt plötsligt, men men blir de ingen utgång ikväll så spar jag ju dom pengarna till en annan partykväll istället, om inte annat mår jag mkt bättre imorn när jag ska upp och jobba!!

Yoga...

jadu för att ligga och andas genom näsan i en timme och klättra upp och ner mellan kobran,hunden och ja vettifan allt va de nu hette, så måste jag erkänna att jag känner faktiskt redan av att ryggmusklerna i alla fall fått sig en omgång.Var inte roligt men ändå ett skönt pass, man kom ner i varv och kände sig mkt mer avslappnad när jag gick därifrån.
Men även om passet i sig inte var speciellt roligt så fanns de ju vissa bitar som var riktigt underhållande, som att placera sin kroppen i fällkniven och känna sig enormt löjlig och bara genom att slänga en blick på frida fick jag det konstaterat att man såg fruktansvärt löjlig ut! Ett mindre skrattanfall uppstod som inte riktigt passade in i den lugna musiken som klingande i bakgrunden. Men men nu har jag provat även det =) Nästa utmaning tack?

Snart helg igen, antar att de lutar åt lite party på lördag men mest längtar jag efter syster-yster som kommer hem från sthlm!! Du och jag ska äta thai-mat anna, så jävla gott!!
Nu måste jag sluta, har en goding som sitter och väntar på att jag ska komma hem till honom =)

Som fisken i vattnet

Tråkig dag på jobbet, första dagen sen jag började där i augusti som jag har haft flera luckor på samma dag. Men ska inte gnälla för det är januari och då är det alltid lite lugnare, folk har inte så mkt pengar över till sånt då.. Mer att göra imorn, fick dock ett återbud men det var första tiden så lite sovmorgon är ju aldrig fel!
Efter jobbet blev de en tur till badhuset, frida och jag var inte dom enda som var sugna på att simma. Det var ovanligt mkt folk som simmade idag så jag och frida fick ta våran kilometer på "barnens sida" i den stora bassängen för där var ändå ingen unge.
Har köpt en våg idag, tänkte att det kunde va kul att se om de faktiskt blir någon förändring på det blinkande talet i rutan om jag fortsätter träna så här duktigt. Om inte så åker den där vågen ut, för då kommer jag bara tappa lusten för att träna..Nej men allvarligt kan va kul att se om den blir ¨någon förändring, har tänkt köra hårt  nu med träningen fram till sommaren, beach 2009 here I come.
Hihi jobbigt frida men kommer dra med dig på alla pass, för de är så tråkigt att gå själv  ; )

Bara en dag kvar till veckans utmaning, yoga....

måndag.... igen

Ännu en ny vecka har börjat, hade en kännbar träningsvärk ungefär överallt i kroppen... Dagen startade med att viktors klocka ringde ca 06,10.. vakna till liv och de första jag kände var nästan som växtvärk i benen blandat med träningsvärk, gnäller lite halvthögt om att det gör ont, får ett riktigt tröstande svar av viktor som mumlar sömningt; " fint carin, men jag vill sova!"  Var bara att vända sig om och försöka sova, hämden fick jag ca 06.35 då jag väcker viktor med en knuff och upplyser honom att det är dags att gå upp. Surt kliver viktor upp medans han ser mig snurra in mig i hans täcke och vackert somnar om för att sova en timme till. Haha hämden är ljuv!!

Halvkämpig dag, en av mina kunder ger mig nya utmaningar varje gång hon kommer. Fatta mig inte fel nu tycker om att testa nya saker men helst ska de ju va rimliga förslag.. Mkt energi gick åt där men lyckades få ett resultat som var bättre än vad jag förväntat mig =)
Hem och slängde i mig lite mat och iväg till friskis, hittade ett par snygga träningsbyxor i den lilla shopen. Lite halvseg gick jag in i salen för att kämpa mig igenom ett 90 min ki box-pass.
Var faktiskt mkt roligt även idag och svetten bara rann, känner mig så nöjd nu så jag ska unna mig en riktigt god kvällsmat med rostat bröd och O'boy =)   Tänkte ta det lite lugnare imorn och bara simma en stund istället, låta kroppen vila lite..

Veckans utmaning: Frida ville pröva yoga, och jag är ju inte den som bangar när det gäller något nytt. Så på onsdag gäller det att utmana mitt balanssinne
för då är det yoga som ska utforskas

söndag söndag

Finns ingen veckodag som går fortare än söndagar, är nog bara för man vet att efter den är över väntar en ny arbetsvecka =( Inte för att jag inte trivs på jobbet, det gör jag verkligen
men måste säga att det är allt skönt att va ledig oxå!!

Idag har min lilla älskling blivit tvättad och städad, hihi min bil alltså =P
Det var väldigt behövligt kan jag ju säga, pappa påpeka det här om dagen "att det kanske vore bra om man ser ut genom bakrutan carin"  Själv kunde jag inte riktigt förstå, tyckte de gick utmärkt med bara backspeglarna, men nu när den är ren måste jag ju medge att sikten är ju något lite bättre när man backar!!
Passade på att ta ett varv med dammsugaren oxå, bilen blir något smulig när man oftast äter sin frukost i bilen på väg till jobbet. Snacka om att jag låter som en trafikfara, både dålig sikt och äter samtidigt.
Så till alla er som kör från norrstrand till skoghall runt halv nio på morgonen, håll er undan!! Ja och självklart motsatt riktning vid ca 18.05 för då är jag ¨på väg hem och är oftast både stressad och vrålhungrig!!

 Nu när  jag har varnat alla medtrafikanter så kan jag ju passa på att berätta om min första aerobic-upplevelse.
Nja de va inget pass som passade mig i smaken, blir så fruktansvärt uttråkad fort och stå i ca 40 min och göra bara ett fåtal olika steg blev för tråkigt. Som tur är så kommer jag från och med nästa vecka dansa på den tiden, så de blir inget mer besök på de passet. Kan ju faktiskt tillägga att det var ett basic pass så kanske blir roligare om
man går ett mer avancerat pass.

Imorgon hade dom lite träningskläder till försäljning på friskis, så det blir att spana in dom innan jag och frida kämpar oss igenom  ännu ett ki box pass!!

Innehållsrik dag

Måste säga att det är få lördagar jag har hunnit med så här mkt, känns skönt att verkligen har utnyttjat dagen.
Min lördag börjar kl 07,00 imorse då jag började jobba på hemtjänsten, var bara tre timmar så det gick fort. Slängde mig från jobbet och vidare till friskis där de blev ett skivstångs-pass, snacka om att det blev en ordentlig genomkörare av hela kroppen. Pigg och glad kom jag hem och väckte liv i viktor som var mindre road av min energi..

Frida kom förbi och hjälpt mig med min nya fina design på bloggen, visst blev den fin? =) ett stor tack för all hjälp, hade aldrig klarat det själv!
17.45 blev det bio med mamsen, vi såg Australia. Trots att den var 2h och 45min kändes den inte så himla lång ändå, riktigt fängslande och bra film. Mer drama spänning än komedi, nästa biobesök får nog bli en komedi. Finns så himla ¨många filmer jag är sugen på att se nu.

Väl hemma i lägenheten igen, sitter och myser i soffan samtidigt som jag försöker töja ut mina nya skor lite. Är de inte fruktansvärt typiskt oss tjejer att köpa skor som egentligen känns något lite trånga men dom är ju så himla snygga så man går glatt på allt vad tjejen bakom kassan säger om att de kommer töja sig.. Så nu är det raggsockar i skorna som gäller för att dom ska töja ut sig lite och bli så där sköna som man alltid hoppas på att de ska bli...
Om inte annat har jag en syster som lär bli glad när hon får ta över mina nya skor =(

Imorn är det ett nytt pass på friskis som ska utforskas; aerobics 1

Underbart citat

Here's the truth about the truth:
It hurts, so we lie."


-Dr. Meredith Grey
Vi alla vet att jag är nästan beroende av grey's anatomy,
har blivit helt förälskad i den serien. Så passar på att slänga in ett litet
citat från en av seriens huvudperson.

Äntligen fredag

Dagen har varit lite underlig, kort dag på jobbet vilket var väldigt skönt! Ringde point s kundservice idag, efter suttit 50 min i telefonkö (fördrev tiden med lite suduko) kom jag äntligen fram och killen i andra änden upplyste mig om att vi köpt en kortterminal som inte fungerar för oss. Jippi, snacka om att jag blev irriterad, den tiden kunde jag faktiskt lagt på något vettigare!!
Dagen fortsätter med samma tur, hade riktat in mig på thai-mat hela dagen och vad händer när jag väl kommer till mitt favoställe; jo dom har stängt pga vattenproblem!!!
Och nu tänker ni säkert: ja men bara att åka till ett annat ställt. Men dom som känner mig väl vet att det inte funkar så med mig, är en såndär liten krånglig person som endast äter på ett fåtal ställen där jag vet sen tidigare att det är gott. Fick enkelt fick jag ställe om siktet och det blev en sallad från saluhallen.
Fick även där en påminnelse om hur enformig jag är, när tjejen som jobbar där frågar direkt om "jag vill ha det vanliga?" haha dags att byta ställe kanske?!
Viktor har många gånger suckat över hur extremt kräsen jag är när det gäller mat och nya matställen, mamma har till och med gett mig ett smeknamn i form av en förkortning: LISP= liten icke sammarbetsvillig person.

Dagens mysterium: Varför IKEAs påslakan inte har några hål i övre hörnen för händerna, så att det blir lättare att få i täcket?

trött...

Överlevde trots all tvivel denna monster-dag, jobbade från 9-20. Tänk er själv att stå upp hela tiden förutom den timmen jag har lunch, känner mig ganska mör i både fötter och ben nu.
Orkade inte med något pass på friskis idag utan fick bli en skön långpromenad istället, va riktigt skönt även om fötterna ömmade lite i början.

Bara en kort dag kvar och sen är det äntligen helg!! Så imorgon blir det att fira att det är helg med lite tahi-mat och en eftermiddag uppbokad i tvättstugan, haha ingen som är speciellt avundsjuk eller hur?

thai-mat, mums!

Har fått en nya favorit, thai-mat! Såjäkla gott, kan inte få nog av de,
har redan ätit en portion idag men är fruktansvärt sugen på en till....

Hade tänkt att kolla in matchen mellan skoghall och karlstad, men tydligen inte bara jag som planerat de. Va fullsatt så de va bara att vackert vända hemåt igen. Fick återgå till min underbara soffa och tv!
Skulle inte va fel om de va torsdagkväll nu, har en monster-dag att se fram emot imorn så jag skulle mkt hellre vilja att de va helg istället.. trög vecka som aldrig tycks ta slut...

En ny kamp har börjat..

Jaha jag som va så nöjd över att inget krånglat med kassan idag, riktigt stolt över att jag klarade de!!
Men aldrig får man va riktigt nöjd, kampen mot point s kundservice har börjat, vi har skaffat en ny kortterminal och för att komma igång med den måste man komma fram till kundservice, men där är de då fan ingen service!!
Satt i 20 min i kö utan något resultat, ger fan upp snart!!

Nu är glada julen slut slut slut...

julegranen kastas ut ut ut..
eller hur nu texten går, va ett bra tag sen man sjöng alla dom där sångerna. Men som sagt nu har jag plockat bort julen för i år, är lite tråkigt men ändå skönt. Granen var däremot lättare sagt än gjort att få ut, gick ju an när den skulle in för då hade jag ju nät runt den. Tror jag hade barr precis överallt, fick ju i o  för sig en bra anledning till att storstäda hela lägenhet. Så nu sitter jag och njuter av att allt är snyggt och fräscht!

men till nästa år igen kommer han vår gamle vän,
för de har han lovat!

Tillbaka till vardagen

Helgen går så jäkla fort, förstår inte att min helg är så mkt kortare än alla andras
 hinner ju ingenting längre =(
Lördagen bestod av lite shopping och sen party med frida och sara, skitkul föfest
med väldigt mkt skratt och flamseri.
Trodde först inte de skulle va något folk på nöjes men så fel jag hade,
va ju folk överallt!!  Nu kommer ju alla småttingar in på nöjes (inte för att 89:orna år så himla små egentligen)
Men vi hade i alla fall skitkul även där, röjde runt på dansgolvet så de stod
härliga till.

Söndag blev ju lite segare, monterade min nya hylla och fick upp mitt nya
duschdraperi. Känns lite kul att byta ut lite saker  för att få lite
förändring här hemma, blir så tråkigt i längden annars.
På kvällen blev det Löfbergs lila arena och njuta av Abba musik i nästan tre timmar, de va så jäkla bra!!!

Idag har de varit väldigt vimsigt på jobbet, som ni alla vet är jag frisör. Och jag är som de flesta frisörer; anti allt tekniskt som behövs minsta lilla hjärnverksamhet för. Jag gör mitt jobb som frisör, allt annat sånt där tekniskt som kortterminal,telefon kassaapparat ja ni vet sånt där..
Idag var de den dagen... den där vi fruktat ¨så länge.... dagen viskulle byta kassaapparat= dagen vi var tvugna att lära oss något nytt inom den tekniska världen..
Givetvis började allt bra, maskinen började tjuta så fort jag rörde den sen hade killen som installerat den förväxlat mina knappar.. ja som ni förstår KAOS!!
Fick en chans att avreagera mig på ett pass med ki box på friskis förut med frida, roligt med som vanligt jobbigt!!

Imorgon står den där elaka maskinen och väntar på mig igen..

Upp och ner

Hej igen, jag var visst inge vidare på det här med att hålla bloggen uppdaterad.. finns ju så mkt annat roligt som tar upp min tid :D

Men men tänkte skriva en rad eller två här igen i fall de är någon som vill läsa. Min träningskurva har verkligen svängt upp och ned sen nyår... fort upp och lika fort ned.. Men blev lite lite träning under helgen.

Lördagen började med en tur ut till mamma och pappa för att testa dom nya skridskorna, kändes lite vingligt eftersom de va första åket för iår.. snopet nog kom jag ca 10 m och gjorde en rejäl vurpa. Tänkte de va som fan, nog för att de inte va igår jag åkte på ett par nyslipade skridskor men riktigt så dålig är jag inte.. testade ca 5 min till men gick trögt och fick aldrig riktigt något fint glid.
Inte konstigt att jag ramlade, killen som hade slipat mina skridskor visste inte riktigt va han gjorde.. stora hack och ojämn yta hade gjorde de ganska svårt för mig att ta mig framåt.. Trött,sur och mäkta irriterad åkte jag tillbaka med dom och fick dom omslipade. Bara för att man är tjej och inte tränar hockey betyder inte att man godtar vad som helst.  Men hade då redan tröttnat för dagen..

Söndag, äntligen hade min viktor kommit hem från trysil, så nu bar de av till molkom för att hämta hans skridskor.
Även där hade vi riktigt otur, teståkte uppe på IP där någon tydligen roat sig med att kasta grus på isen så vi klev snabbt av och begav oss ner till sjön istället.. Nudå skulle jag väl äntligen få testköra mina skridskor ordentligt, men icke. Då va vi så jävla frusna att det bar av hemmåt.. 
Så  mkt för skridskor denna helgen blev de inte..

Måndag: Dags för jobb igen, roligt men skönare att va ledig!! Kvällen blev de inge träning utan mys i soffan framför tvn med viktor =)

Tisdag: haha nejdu ingen träning idag heller, va placerad i soffan framför boxen med greys anotomy ungefär hela dagen.

Onsdag: Jobb igen, roligt som vanligt :) Idag orkade jag faktiskt lyfta min rumpa ur soffan och dra mig iväg på ett core-pass på friskis. Riktigt roligt men jobbigt! Härlig ledare som verkligen fick en att orka mer än vad man först trott!!

Torsdag: Monsterdag på jobbet: 9-20  + tränignsvärk efter igår. Känns ganska bra i kroppen efter så lång arbetsdag, men lyckades komma iväg på ett styrka/medel-pass på friskis ändå. Tyckte jag att gårdagens pass va jobbigt va de inget  mot det här!! Kroppen skakade nästa efteråt för att alla muskler va så trötta, men känns riktigt skönt nu!

Som sagt kämpar vidare med mina träning och med nyttig mat nu ska dom där hemska bekvämlighets-kilona bort!!
 Vill ge Viktor, min pojkvän, ett stort plus i kanten för att han stöttar mig enormt mkt nu med det här. För att orka fortsätta krävs ibland att man har någon som uppmuntrar och berömmer en, i alla fall för en sån äkta latmask som jag!!
Återkommer med mer rapporter om min fortsatta kamp mot vågen, ha de så bra!!

Kör igång hårt på det nya året

Dag en började med att jag har införskaffat mig ett 10-kort ¨på friskis & svettis, tänkte de var bästa att testa tio gånger innan jag bestämmer mig för att köpa ett årskort. Så idag blev de danspasset som skulle testas!


Dagens träning:

1 timmes danspass på friskis & svettis: 
De va väl inte de mest avancerade passet kanske, även sådana som mig som var där för första gången, hade inte direkt några problem med att hänga med i stegen. Hyfsat roligt och stundtals riktigt jobbigt.

1 km simning på badhuset:  Efter passet på friskis slängde jag mig i bilen och åkte till badhuset. Alltid lika skönt att simma en stund, men sista 200m var kämpiga idag.
 

Känns som om jag kommit igång riktigt ordentligt idag med min träning, får se om jag tycker de är lika skönt imorgon..
Dagens träning avslutas idag med en delikat måltid: fiskbullar och potatis. Ja jag vet inte direkt  världen mest avancerade måltid men orken räckte inte längre än så, är mätt och nöjd ändå!
Morgondagens träning blir att testa mina nya skridskor som införskaffades idag, så 1 timmes åkning ute på isen vid mamma och pappa på hammarö får nog räcka.  Återkommer med vilket pass jag ska testa på söndag på friskis!!

Nu blir det att hoppa i jeansen igen, ska möta malin nere på score om en liten stund!!

Se den!

Har just suttit som klistrad framför tvn, lånade en film av lillebror och den var så jäkla bra!!

Never back down

Se den!

Ja då va de 2009

Hade en riktigt lyckad nyårsafton för en gångs skull, annars brukar de alltid va den dagen alla har som högst förväntningar på men som alltid slutar i kaos.
Va med kompisar, åt god mat och drack mkt vin..kanske lite för mkt vin är min spontana reaktion när jag vaknade imorse och kände att huvudet dunkade i takt med mitt hjärta..
Men efter några timmar av mer sömn känner jag mig nästan som en människa igen. Undra hur många människor det är som ligger hemma på soffan idag och ångrar att det blev så mkt dricka igår.

Mitt nya år känns en aningen tomt just nu, med en syster i oslo och min pojkvän i trysil känns det ganska tråkigt.
Längtar efter att viktor ska komma hem igen så vi får testa den lilla isplanen som finns en liten bit från mig, men först måste de införskaffas ett på nya skridskor. Dom gamla har av någon konstig anledning bara gått upp i rök och ingen har någon aning om vart dom kan vara..
RSS 2.0